MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba (np. karp) w galarecie 

Składniki:
karp - 1 kilogram...
fot. Fot. A. Warżawa/archiwum DB

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Ryba (np. karp) w galarecie Składniki: karp - 1 kilogram ryby kostka bulionowa rodzynki marchew żelatyna, sól, pieprz cytryna , pietruszka liść laurowy, ziele angielskie Przyrządzanie: Pokrój rybę w dzwonka, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki. Obierz włoszczyznę i włóż do dużego rondla, zalej 3 szklankami wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz kostkę rosołową. Ugotuj. Włóż rybę do wywaru i gotuj na małym ogniu ok. 40 minut. Ostrożnie wyjmij rybę i ułóż ją na półmisku. W gorącym płynie rozpuść łyżeczkę żelatyny. Zalej rybę chłodną, ale wciąż płynną galaretą z rodzynkami. Dopraw do smaku.

Zobacz również

Sensacja! Bizony w lasach włoszczowskich? Widziano je w okolicach Silpi Dużej

Sensacja! Bizony w lasach włoszczowskich? Widziano je w okolicach Silpi Dużej

Fantastyczny plenerowy koncert zespołu Beauty Plate we Włoszczowie (ZDJĘCIA, WIDEO)

Fantastyczny plenerowy koncert zespołu Beauty Plate we Włoszczowie (ZDJĘCIA, WIDEO)

Polecamy

Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

HIT DNIA
Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar

Najlepsze kolory na upał. Noś je, kiedy z nieba leje się żar

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami