MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śledź w oleju

Składniki:
1 opakowanie śledzi typu...
fot. Fot. T. Bołt

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Śledź w olejuSkładniki: 1 opakowanie śledzi typu matijas olej, sok z cytryny sól, pieprz Przyrządzanie: Tradycyjne śledzie solone płuczemy i moczymy w mleku przynajmniej przez 12 godzin, a śledzie w zalewie typu matias wystarczy jedynie opłukać i osuszyć. Tak przygotowane ryby kroimy w kostkę o boku około 2–3 cm i układamy warstwowo na przemian z drobno posiekaną cebulą. Każdą z warstw oprószamy odrobiną soli i pieprzu, całość zalewamy oliwą lub olejem wymieszanym z sokiem z cytryny.

Zobacz również

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Naciągali na...sportowe buty w sieci. Oszukali aż 160 osób

Polecamy

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

Komfort i radość z przemieszczania się w przestrzeni miejskiej. Czy to możliwe?

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa