– Loteria związana jest z naszym jubileuszem – mówi Antonina Turkowicz, prezes Społem PSS. – Kontynuujemy tym samym obchody 110-lecia. Klientom przygotowaliśmy mnóstwo atrakcyjnych nagród m.in. 50 rowerów. – Rowerem będzie jeździć moja mama, która przyszła tu ze mną – mówi Alina Godończuk, laureatka loterii.
Oprócz loterii organizatorzy przygotowali moc atrakcji, począwszy od dmuchanego placu zabaw, poprzez kącik malowania twarzy do stoisk z produktami Podlasianki oraz piekarni i ciastkarni Społem PSS. Dzieci chętnie bawiły się na dmuchanym placu zabaw, radośnie skacząc na ośmiornicy i gladiatorach. Oprócz wszystkich atrakcji, najważniejszą sprawą dla dzieci było to, że mogły się bawić razem z najbliższymi.
Na bogato przygotowanym stoisku Podlasianki znalazły się m.in. salceson podlaski, pasztet z żurawiną oraz dania na gorąco: farszynki z mięsem, babka ziemniaczana, pierogi ruskie i ze szpinakiem. Uczestnicy mogli spróbować chłodnika ogórkowego i kwasu chlebowego. – Zimny, smaczny, wręcz idealny – mówiono przy stoisku. Uczestnicy imprezy zajadali się pierogami z mięsem indyczym oraz naleśnikami z mąki orkiszowej z jabłkami. – To są nasze nowości w Restauracji Podlasianka – mówi Antonina Turkowicz, prezes Społem PSS. Restauracja wprowadza właśnie linię produktów z mąki orkiszowej. Te produkty wytwarzane są bez konserwantów i ulepszaczy. Do produkcji wykorzystuje się tylko świeże, najwyższej jakości surowce. Każdy mógł zagłosować i wybrać najlepszy i najsmaczniejszy produkt produkcji Restauracji Podlasianka. Zdecydowanie najsmaczniejszym produktem Podlasianki okazał się kurczak po królewsku.
Natomiast na stoisku Zakładu Piekarsko – Ciastkarskiego można było skosztować produktów z certyfikatem Doceń Polskie. Wśród tych produktów znalazły się: chleb zwykły mieszany pytlowy, herbatniki krakowskie oraz chleb swojski bez drożdży. – Muszę przyznać, że chleb faktycznie jest bardzo dobry – mówi pan Jan z Bielska Podlaskiego. Zakład Piekarsko – Ciastkarski oferuje do sprzedaży 150 asortymentów
pieczywa i ciasta. Wysoka jakość wyrobów, na którą wpływa między innymi posiadanie nowoczesnego zaplecza produkcyjno-technologicznego oraz produkcja na bazie receptur opartych na naturalnych surowcach cieszą się dużym uznaniem wśród konsumentów.
Jak to zwykle bywa na zakończenie nie obyło się bez wspólnego zdęcia oraz wielkiego urodzinowego tortu. – Chyba najsmaczniejszy tort jaki jadłam do tej pory – mówiła mała Zosia.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?