MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa grzybowa

Składniki:
10 dag suszonych grzybów
wywar z...
fot. Fot. Polskapresse Archiwum

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Zupa grzybowaSkładniki: 10 dag suszonych grzybów wywar z kostki rosołowej cebula gęsta śmietana sól, pieprz, ziele angielskie Przyrządzanie: Do przygotowania około dwóch litrów wywaru będziemy potrzebować około 10 dag suszonych grzybów, które należy moczyć przez 2–3 godziny i dokładnie opłukać. Tak oczyszczone grzyby gotujemy przez pół godziny w wodzie lub wywarze warzywnym, doprawiamy solą, pieprzem i zielem angielskim, a następnie odcedzamy je i podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną cebulą, oprószając mąką pszenną. Podsmażone grzyby dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 20 minut. Przed podaniem zupę możemy zabielić gęstą śmietaną. Idealnym dodatkiem do zupy grzybowej są łazanki.

Zobacz również

Marek Zakrzewski mistrzem Polski w biegu na 200 metrów!

Marek Zakrzewski mistrzem Polski w biegu na 200 metrów!

Wieczór w Pałacu Poznańskich. Zwiedzanie pełne niespodzianek

Wieczór w Pałacu Poznańskich. Zwiedzanie pełne niespodzianek

Polecamy

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda

Uciążliwe objawy i osłabienie. Ta infekcja jest groźna także dla dorosłych

SYGNAŁ CZYTELNIKA
Uciążliwe objawy i osłabienie. Ta infekcja jest groźna także dla dorosłych

Najlepsze ogórki w curry z przepisu babci Janki. Co roku ustawia się po nie kolejka

Najlepsze ogórki w curry z przepisu babci Janki. Co roku ustawia się po nie kolejka