Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na Podlasiu: sękacz

Kluczową potrawą na Podlasiu jest...
fot. archiwum PP

Wielkanoc 2020. Regionalne potrawy, także z Podlasia. Co się jada na Wielkanoc [galeria]

Na Podlasiu: sękacz Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków.

Zobacz również

Afera korupcyjna w Hiszpanii. Premier chce zrezygnować ze stanowiska

Afera korupcyjna w Hiszpanii. Premier chce zrezygnować ze stanowiska

Atalanta odrobiła straty z nawiązką w Pucharze Włoch. Zagra w wielkim finale

Atalanta odrobiła straty z nawiązką w Pucharze Włoch. Zagra w wielkim finale

Polecamy

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Ostrzyca Proboszczowicka: jak wejść na niezwykły „polski wulkan”?

Ostrzyca Proboszczowicka: jak wejść na niezwykły „polski wulkan”?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?