Wertep w Bielsku, Orli, Kleszczelach i Hajnówce. Kto nie widział, musi się na to wybrać [ZDJĘCIA]

azda
Wertep to teatr przez wielkie T, który odwiedza małe miejscowości. Przed nami ostatni weekend Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego WERTEP. W piątek 3 sierpnia zapraszamy do Kleszczel, w sobotę 4 sierpnia do Orli, a w niedzielę 5 sierpnia do Hajnówki.

Poniżej przedstawiamy Państwu szczegółowy program festiwalu. Warto zwrócić uwagę na paradę, jaka zainauguruje w Hajnówce ostatni dzień festiwalu. Marionetki, które wezmą w niej udział są przygotowywane w jednej z hajnowskich szkół

03.08 KLESZCZELE /PIĄTEK/
Miejsce: Park, Miejski Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji
14:00 „Na wozie” Falko Show /PL – spektakl familijny (45 min., plener)
15:00 „Futerko z obłoków” A3Teatr / PL/UA – spektakl familijny (45 min.
plener) *
15:45 „Impresje z baniek” i „Ziarno do ziarna”/ „Design” Sztuka
Tworzenia, A3Teatr / PL – animacje familijne (cyklicznie do 18:00,
plener)
16:00 „Księżycowe opowieści” Wędrowny Teatr Lalek Małe Mi /PL – spektakl
familijny (55 min., plener)
17:00 „Rycerz bez konia” Teatr Barnaby /PL – spektakl familijny (40
min., plener)
18:00 „Opowieści z nieistniejących światów” Parparusza Wędrowna
Wytwórnia Zdarzeń /PL – spektakl familijny (45 min., plener) oraz
wernisaż „Historie utkane z nici” *
19:00 „Inbox” Cie Soralino /FR – spektakl familijny (30 min., plener)
19:30 „Syn Księżyca” Cintia’s Puppet Theatre /EVS/ES/UA – spektakl dla
dorosłych (30 min., jurta)
20:00 „Historie utkane z nici” Puszczyk z Puszczy – warsztat
międzypokoleniowy /cyklicznie do 21:00/ *
20:30 „The Dreamers” Teatr Vechoria /UA (40 min., plener)
21:30 „Inbox” Cie Soralino /FR (30 min., plener)
22:00 „Circus” Cirko Pitanga /CH&IL (45 min., plener)

04.08 ORLA /SOBOTA/
Miejsce: Gminny Ośrodek Kultury, Synagoga
13:00 „Na wozie” Falko Show /PL – spektakl familijny (45 min., plener)
14:00 „Rycerz bez konia” Teatr Barnaby /PL – spektakl familijny (40
min., plener)
14:40 „Impresje z baniek” i „Ziarno do ziarna”/ „Design” Sztuka
Tworzenia, A3Teatr / PL – animacje familijne (cyklicznie do 18:00,
plener)
15:00 „Klassa wielkich wydarzeń” Teatr Kurniki /PL– spektakl familijny
(30 min., plener) **
15:30 „Księżycowe opowieści” Wędrowny Teatr Lalek Małe Mi /PL – spektakl
familijny (55 min., plener)
16:00 „Historie utkane z nici” Puszczyk z Puszczy – warsztat
międzypokoleniowy /cyklicznie do 17:30/ *
16:30 „Punch i Judy” A3Teatr /PL – spektakl familijny (40 min., plener) *
17:30 „Opowieści z nieistniejących światów” Parparusza Wędrowna
Wytwórnia Zdarzeń /PL – spektakl familijny oraz wernisaż „Historie
utkane z nici” (60 min., plener) *
18:30 „Inbox” Cie Soralino /FR – spektakl familijny (30 min., plener)
19:00 „The Dreamers” Teatr Vechoria /UA (40 min., plener)
20:00 „Inbox” Cie Soralino /FR (30 min., plener)
20:30 „Danse Macabre” Deborah Hunt & A3Teatr /PUR & PL (30 min., parada)
21:00 „Nuptial Ropes” Cirko Pitanga /CH&IL (45 min., plener)
22:00 „Podróże przez sny. I powroty” Orbis Tertius – Trzeci Teatr Lecha
Raczaka i Targanescu Trio /PL - koncert ,monogram (60 min., Synagoga)

05.08 HAJNÓWKA /NIEDZIELA/
13:00 „Danse Macabre” Deborah Hunt i A3Teatr /PUR/ PL (45 min., parada
od dworca kolejowego Hajnówka Centralna w kierunku Hajnowskiego Domu
Kultury)
14:00 „Na wozie” Falko Show /PL – spektakl familijny (45 min., plener)
14:45 „Impresje z baniek” i „Ziarno do ziarna”/ „Design” Sztuka
Tworzenia, A3Teatr / PL – animacje familijne (cyklicznie do 18:00,
plener)
15:00 „Księżycowe opowieści” Wędrowny Teatr Lalek Małe Mi /PL – spektakl
familijny (55 min., plener)
16:00 „Rycerz bez konia” Teatr Barnaby /PL – spektakl familijny (40
min., plener)
17:00 „Sweet Dreams” A3Teatr /PL – happening familijny (cyklicznie do
18:00, plener)
17:00 „Historie utkane z nici” Puszczyk z Puszczy – warsztat
międzypokoleniowy /PL/cyklicznie do 20:00/ *
17:30 „Inbox” Cie Soralino /FR – spektakl familijny (30 min., plener)
18:00 „Circus” Cirko Pitanga /CH/IL – spektakl familijny (45 min.,
plener)
19:00 „Syn Księżyca” Cintia’s Puppet Theatre /EVS/ES/UA – spektakl dla
dorosłych (30 min., jurta)
19:30 „The Dreamers” Teatr Vechoria /UA (40 min., plener)
20.00 „Inbox” Cie Soralino /FR (30 min., plener)
20:30 „Potańcówka” Hałasy /PL oraz wernisaż „Historie utkane z nici” (60
min., plener) *
21.30 „Słońce na Wschodzie, na Zachodzie Księżyc. Sen o nocy letniej”
A3Teatr, Insolites Lights i Goście /FR/PL - parada (45 min., plener)
22:30 „Nuptial Ropes” Cirko Pitanga /CH/IL (45 min., plener)

Zobacz jak wyglądały przygotowania do parady Danse Makabra w Hajnówce

Wydarzenia towarzyszące:
* wydarzenia realizowane w ramach projektu „Wyspy Kultury – kultura w
drodze”
** wydarzenia realizowane w ramach projektu „Art Edukacja”

Program 300 plus - jak otrzymać wsparcie finansowe

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3