Warsztaty w Wiągu
Uczestniczki podzielono na grupy. Rozdano składniki i przepisy. Każda z grup przygotowywała inną potrawę. - Często niby pozornie banalne potrawy okazały się trudne w przygotowaniu - mówią organizatorzy. Co ciekawe: nazwy potraw podane były w gwarze kociewskiej.
Potrawy Kociewskie w Wiągu
Spotkanie zwieńczyła degustacja potrwa z zaproszonymi gośćmi. A wśród nich były m.in.: Barbara Studzińska, starosta powiatu świeckiego oraz, prof. Maria Pająkowska – Kensik, językoznawca, regionalistka, propagatorka kultury Kociewia czy dr Izabela Chudzyńska, antropolog jedzenia.
Temat aborcji wraca do Sejmu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?