MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

29. Noc Sobótkowa w Myszyńcu

29. Noc Sobótkowa w Myszyńcu

Święto Kielc 2024. Tak świętowaliście w Parku Miejskim [ZDJĘCIA]

Święto Kielc 2024. Tak świętowaliście w Parku Miejskim [ZDJĘCIA]

Polecamy

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę

Piknik Leśny w Nadleśnictwie Hajnówka już w sobotę o 12.00

NASZ PATRONAT
Piknik Leśny w Nadleśnictwie Hajnówka już w sobotę o 12.00