Podlaski Szlak Kulinarny został zarejestrowany trzy lata temu. Składa się z dziewięciu spiżarni regionalnych (białostockiej, białowieskiej, biebrzańskiej, korycińskiej, litewskiej, nadbużańskiej, suwalskiej, szlacheckiej i tatarskiej), w których można skosztować tego, z czego słynie region.
– Idziemy w kierunku łączenia kulinariów z turystyką – mówił Mariusz Cylwik, prezes Stowarzyszenia Podlaskie Smaki (które prowadzi Podlaski Szlak Kulinarny), a jednocześnie zastępca dyrektora Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie. – Kulinaria to nasz atut. W województwie podlaskim są one różnorodne, bogate. Chcemy to wykorzystać.
Zobaczcie, jakie produkty oferowane są na trasie Podlaskiego Szlaku Kulinarnego.
Tu oglądasz: Prywatne testy na koronawirusa możliwe, ale drogie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?