Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak wyglądają obiady w szkołach? Przeterminowane produkty, zbyt małe porcje, tańsze zamienniki... [WYNIKI kontroli]

KS
Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy cateringowe, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, domów dziecka, sanatoriów.

Kontrolerzy wykryli nieprawidłowości u ponad 70 proc. przedsiębiorców. Lista zarzutów jest długa. Firmy używały przeterminowanych produktów, nie podawały informacji o alergenach, stosowały tańsze zamienniki, a porcje były niedoważone. Wątpliwości kontrolerów wzbudziły również warunki, w jakich żywność była przechowywana.
Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy cateringowe, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, domów dziecka, sanatoriów. Kontrolerzy wykryli nieprawidłowości u ponad 70 proc. przedsiębiorców. Lista zarzutów jest długa. Firmy używały przeterminowanych produktów, nie podawały informacji o alergenach, stosowały tańsze zamienniki, a porcje były niedoważone. Wątpliwości kontrolerów wzbudziły również warunki, w jakich żywność była przechowywana. arc.
Przeterminowane produkty, przechowywane w brudnych zamrażarkach, za małe porcje, tańsze zamienniki, to tylko niektóre uchybienia, jakie wykazała kontrola przeprowadzona przez Inspekcję Handlową w firmach cateringowych, które dostarczają posiłki m.in. do szkół i szpitali. Kliknij powyżej w "zobacz galerię" i sprawdź raport z kontroli firm cateringowych...
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto